tvkalamaria.gr
Syn Tsax 23 3
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Απόλλων Καλαμαριάς: Επίσημα «Βασίλης Τριανταφυλλίδης» το γήπεδο – 3.000 πολίτες τίμησαν τον Χάρρυ Κλυνν

Κοινοποίηση

O δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης αναφέρθηκε στη συγκινησιακά φορτισμένη εκδήλωση και δήλωσε πως ένιωσε ότι εκπληρώνει το χρέος του με το να αποτίσει φόρο τιμής στον μεγάλο Καλαμαριώτη.

Συγκινησιακά φορτισμένη ήταν η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος  Καλαμαριάς σε συνεργασία με τον ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς, για τη μετονομασία του γηπέδου σε «Βασίλης Τριανταφυλλίδης» (Χάρρυ Κλυνν), με τη μεγάλη συναυλία των αδερφών Τσαχουρίδη.

«Η Καλαμαριά άργησε να τον τιμήσει, όμως εκείνος την είχε πάντα στην καρδιά του και την αναμόχλευε πάντα στα κείμενα και στις λέξεις του», ανέφερε κατά την ομιλία του ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

Η εκδήλωση την οποία άνοιξε ο Σάκης Τανιμανίδης, ξεκίνησε με ένα αφιέρωμα που, παρουσίασε ο δημοσιογράφος της Δημοτικής τηλεόρασης Παναγιώτης Κρινής,  στη ζωή και τη δράση του αείμνηστου καλλιτέχνη και πολιτικού, που επιμελήθηκε η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα και ο Θανάσης Γιώγλου.

«Ανταποκρίνομαι στην πολιτική μου ευθύνη ως δήμαρχος τούτης εδώ της πόλης να αποτίσω φόρο τιμής στον μεγάλο Καλαμαριώτη»

Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, Σάκης Τανιμανίδης, Γιάννης Δαρδαμανέλης, Ματθαίος Τσαχουρίδης (Πηγή: Facebook, Γιάννης Δαρδαμανέλης)

Για τον άνθρωπο Χάρρυ Κλυνν, που διετέλεσε και πρόεδρος της αγαπημένης ομάδας της Καλαμαριάς, μίλησε και ο πρόεδρος του ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς, Φώτης Μπαλτίδης, ενώ τη συγκίνησή του δεν έκρυψε ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είναι μεγάλη η συγκίνησή μου και ταυτόχρονα μεγάλο το καμάρι μου. Συγκίνηση, γιατί ζω τούτη δω τη στιγμή που εκπληρώνω το χρέος μου σαν άνθρωπος, σα Γιάννης και ανταποκρίνομαι στην πολιτική μου ευθύνη ως δήμαρχος τούτης εδώ της πόλης να αποτίσω φόρο τιμής στο μεγάλο Καλαμαριώτη».

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση (Πηγή: Δήμος Καλαμαριάς)

Ιδιαίτερη αναφορά στη Λιζέτα Νικολάου

Ο Γιαννης Δαρδαμανελης έκανε  ιδιαίτερη αναφορά, με ένα ξεχωριστό βίντεο, και στην Καλαμαριώτισσα Λιζέτα Νικολάου, που έφυγε πριν λίγο καιρό από τη ζωή. Συγκινητική εικόνα υπήρξε η καρέκλα με την ανθοδέσμη που ζήτησε ο Δήμαρχος να υπάρχει προς τιμήν της κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Στη συνέχεια την εμφάνισή τους στη σκηνή έκαναν ο Ματθαίος και ο Κωνσταντίνος Τσαχουρίδης, που με τα τραγούδια και τη μουσική τους ξεσήκωσαν το κοινό. Τα χορευτικά τμήματα των ποντιακών συλλόγων της Καλαμαριάς (Αδερφότητα Κρωμναίων, Σύλλογος Καυκασίων «ο Προμηθέας» και  Μίθριοι», με παραδοσιακές φορεσιές ολοκλήρωσαν το σκηνικό, καλώντας ταυτόχρονα τον κόσμο να χορέψει μαζί τους στη μεγάλη γιορτή που είχε στηθεί.

Ποντιακοί χοροί κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης (Πηγή: Facebook, Γιάννης Δαρδαμανέλης)

Ο σύνδεσμος φιλάθλων του Απόλλωνα χάρισαν δύο μπλούζες της ομάδας στους καλλιτέχνες όπου αναγράφονταν το 353000 των θυμάτων της ποντιακής γενοκτονίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς, κ.κ. Ιουστίνος, ο Περιφερειάρχης Κ.Μ, Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου,ο διοικητής του Νοσοκομείου Γεννηματάς, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Δ.Κυρατζης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου, Ελένη Φύκα,οι Αντιδήμαρχοι, Βάσω Νικολέττου, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα, Ναταλία Παντελίδου, Πασχάλης Λεμονής, Ιωάννης Πενόπουλος, Ευάγγελος Τσακμακίδης και Στέλιος Ματσαρίδης, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και πλήθος περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων.

Μάλιστα ο δήμαρχος Καλαμαριάς με ανάρτησή του στο Facebook αναφέρθηκε στην εκδήλωση και υπογράμμισε πως ένιωσε ότι εκπληρώνει το χρέος του.

Η ανάρτηση

«Περισσότεροι από 3.000 κόσμου τίμησαν τον αείμνηστο Χάρρυ Κλυνν!

Το γήπεδο της Καλαμαριά μας μετονομάστηκε σε «Βασίλη Τριανταφυλλίδη» (Χάρρυ Κλυνν). Η συγκίνηση μου μεγάλη και ταυτόχρονα μεγάλο το καμάρι μου. Ένιωσα ότι εκπληρώνω το χρέος μου σαν άνθρωπος, σα Γιάννης και ανταποκρίνομαι στην πολιτική μου ευθύνη ως δήμαρχος τούτης εδώ της πόλης να αποτίσω φόρο τιμής στο μεγάλο Καλαμαριώτη.

Την εξαιρετική εκδήλωση «έντυσαν» με τον καλύτερο τρόπο οι αδερφοί Τσαχουρίδη, οι οποίοι μέσα από τα τραγούδια και τη μουσική τους ξεσήκωσαν τον κόσμο, ενώ τα χορευτικά τμήματα των Ποντιακών Συλλόγων της Καλαμαριάς μας (Αδερφότητα Κρωμναίων, Σύλλογος Καυκασίων «ο Προμηθέας» και «Μίθριοι», με παραδοσιακές φορεσιές κάλεσαν τον κόσμο να χορέψει μαζί τους στη μεγάλη γιορτή που στήσαμε!

Ευχαριστώ από καρδιάς τον ΜΓΣ Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον πρόεδρο Φώτη Μπαλτίδη, τον Σάκη Τανιμανίδη αλλά και όλους όσους βοήθησαν στο να ξεπεράσει η εκδήλωση μας κάθε προσδοκία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ρελάνς Μητσοτάκη: Φθηνότερο ρεύμα για 10 χρόνια σε όλους τους αγρότες και προκαταβολή του ΕΦΚ

Δήμος Καλαμαριάς και ΔΙΠΑΕ έσπασαν τη σιωπή για τον αυτισμό

Γεωργιάδης: Εξειδίκευση και στον τουρισμό – Θα ενισχύσει το προφίλ του επισκέπτη