tvkalamaria.gr
Alieutiko Kat 1024x482
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΛΑΜΑΡΙΑΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θεμελιώθηκε το Αλιευτικό Καταφύγιο Νέας Κρήνης – Καλαμαριάς

Κοινοποίηση

 συγκινημένος εμφανίστηκε κατά την τελετή θεμελίωσης του Αλιευτικού Καταφυγίου Καλαμαριάς, ο Δήμαρχος, Γιάννης Δαρδαμανέλης.

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς, γιατί θεμελιώσαμε το Αλιευτικό Καταφύγιο και οι ψαράδες μας σαράντα χρόνια μετά, θα έχουν το δικό τους σπίτι. Είναι μία απόδειξη ότι εδώ και τεσσεράμισι χρόνια άξιζε ο κόπος και η ενέργεια που δώσαμε στον Δήμο. Είναι ένα έργο το οποίο περιμέναμε όλοι, οι ψαράδες μας που το υποδέχονται με ενθουσιασμό και ανακούφιση θα έλεγα, αλλά και οι πολίτες, καθώς περιλαμβάνει μια πολύ όμορφη χερσαία ζώνη δίπλα στη θάλασσα, περίπου τριάντα στρέμματα,  η οποία παραχωρήθηκε στον δήμο μας και θα αποτελέσει πόλο έλξης, για κατοίκους και επισκέπτες. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Περιφέρεια Κ.Μ  και στον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, για τη συνεργασία, αλλά και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη χρηματοδότηση», δήλωσε ο κ. Δαρδαμανέλης.

Η τελετή έγινε παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος εξήρε το έργο του Δημάρχου Καλαμαριάς και τόνισε: «Για μας η Καλαμαριά είναι η περιοχή εκείνη που βρίσκεται σε ένα μοναδικό σημείο, το οποίο όμως όλα αυτά τα χρόνια δεν αναδείχτηκε όσο θα έπρεπε. Και ναι αυτά τα τελευταία χρόνια έγιναν πολλά σημαντικά βήματα και θέλω να συγχαρώ τον Δήμαρχο, Γιάννη Δαρδαμανέλη, την ομάδα της διοίκησης, για τη σπουδαία δουλειά που έγινε εδώ, γιατί αντικειμενικά η Καλαμαριά άλλαξε πρόσωπο, μπήκαν σε ράγες υλοποίησης έργα, τα οποία πολλά χρόνια περίμενε η Καλαμαριά. Για μας τα επόμενα χρόνια η Καλαμαριά θα πρωταγωνιστήσει, γιατί είναι ένα κομμάτι γεωγραφικό γης που βρίσκεται στην καρδιά αυτού που έχουμε οραματιστεί το νέο παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης».

Καθ’ όλη τη διάρκεια της τελετής θεμελίωσης ακούγονταν οι κόρνες από τα γριγρί που είχαν παραταχθεί στη θάλασσα, δείχνοντας με τον τρόπο αυτό οι ψαράδες την ευγνωμοσύνη τους για το έργο που ξεκίνησε.

Στην τελετή παρόντες ήταν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κούβελας, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Καλαμαριάς, Ελένη Φύκα, εκπρόσωπος του Στρατηγού του Γ’ Σώματος Στρατού, Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι της κατασκευάστριας εταιρίας.

Λίγα λόγια για το Αλιευτικό

Το σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο αλιευτικό καταφύγιο που θα κατασκευαστεί, θα είναι χωρητικότητας 83 επαγγελματικών σκαφών (25 μεγάλα γρι- γρι και μηχανότρατες και 55 σκάφη παράκτιας αλιείας) και θα καλύπτει τις ανάγκες των αλιέων τόσο του Δήμου Καλαμαριάς, όσο  και όλου του στόλου της ευρύτερης περιοχής της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον αποτελεί μια νέα υποδομή λιμενικού έργου στο Δήμο Καλαμαριάς. Ενδυναμώνει την υφιστάμενη δραστηριότητα της αλιείας και τις προοπτικές της νεανικής επιχειρηματικότητας του κλάδου, λόγω παράδοσης και γειτνίασης με τη θάλασσα. Ταυτόχρονα συνδέεται με την ανάπλαση του μετώπου της παραλιακής ζώνης 6,5 km του Δήμου Καλαμαριάς. Η νέα λιμενική υποδομή αποτελεί βασική κατεύθυνση της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Αναθεωρημένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου του Δήμου Καλαμαριάς.

Η κατασκευή του Αλιευτικού Καταφυγίου αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ενάμισι χρόνο και το κόστος του υπολογίζεται στα 6.600.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ:ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα rapid tests στο Δήμο Καλαμαριάς

Φορολογικές δηλώσεις: Πότε λήγει η προθεσμία των χωριστών δηλώσεων για τα παντρεμένα ζευγάρια

Αυξήθηκε ο αριθμός των πλυμένων κάδων