tvkalamaria.gr
Af Parar Metopo 1024x482
ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΛΑΜΑΡΙΑ

Το παραλιακό μέτωπο της Καλαμαριάς στο επίκεντρο της συνάντησης της Δημάρχου, Χρύσας Αράπογλου με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Κοινοποίηση

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος πραγματοποίησε το Σάββατο περιοδεία στο κέντρο της Καλαμαριάς, δέχθηκε στο γραφείο της, στο Δημαρχείο της πόλης, η Χρύσα Αράπογλουμε το ζήτημα του παραλιακού μετώπου, της αξιοποίησής του προς όφελος της κοινωνίας και των πολιτών και τον αγώνα που δίνει η δημοτική αρχή με την αμέριστη στήριξη της κοινωνίας για τη διατήρηση του αδόμητου χαρακτήρα του να μονοπωλεί τη συζήτηση.

«Δεν ζητάμε τίποτα περισσότερο από αυτό που κάνουν οι σοβαρές πόλεις σε όλον τον κόσμο, δηλαδή το αδόμητο και ελεύθερο παραλιακό μέτωπο, το οποίο να είναι φροντισμένο, να έχει χρήσεις κοινωφέλειας, πολιτισμού και ναυταθλητισμού. Θέλω να ευχαριστήσω, γιατί μέχρι τώρα και από τον κυβερνητικό έλεγχο της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ έχουμε βοηθηθεί καταρχάς για να βρούμε στοιχεία, γιατί τα περισσότερα ξέρετε ότι γίνονται εκ κρυπτώ, όπως για παράδειγμα η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και ο σχεδιασμός της μαρίνας, όπου προβλέπεται ένα ατελείωτο real estate. Εμείς θέλουμε τον ναυταθλητισμό, θέλουμε το yachting, θέλουμε ανθρώπινες συνθήκες και δεν θέλουμε δόμηση στο παραλιακό μέτωπο. Χαίρομαι επίσης για την πρότασή σας για τον πρωτεύοντα ρόλο της αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, γιατί αυτές τις μέρες -κι αυτό το ξέρετε και από τη δική μας ταλαιπωρία στον δήμο Καλαμαριάς, αλλά και από την ταλαιπωρία των δημάρχων της Αττικής που σήκωσαν ψηλά τη σημαία και όλη η ΚΕΔΕ για να αποκτήσει η αυτοδιοίκηση τον ρόλο που συνταγματικά της αξίζει, δηλαδή να μπορεί να ορίζει το μέλλον της. Χαίρομαι λοιπόν που μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας», είπε η κ. Αράπογλου και πρόσθεσε πως «θα συνεχίσουμε να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις για το αυτονόητο, για ελεύθερο παραλιακό μέτωπο».

«Ήρθα για να συζητήσουμε τον καλύτερο τρόπο διαχείρισης των 40 χλμ του παραλιακού μετώπου που είναι ένα συγκριτικό πλεονέκτημα όλου του πολεοδομικού συγκροτήματος σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Πρέπει να αξιοποιηθεί σωστά. Γι’ αυτό προτείνουμε, επειδή είναι επτά δήμοι που μπορούν να συμβάλουν σε αυτήν την προσπάθεια, να υπάρξει μια ενιαία αρχή υλοποίησης και διαχείρισης αυτού του μεγάλου έργου, με πρωταγωνιστικό ρόλο της αυτοδιοίκησης των επτά δήμων και βέβαια της κοινωνίας των πολιτών», επεσήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ο οποίος ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Καλαμαριάς για τη φιλοξενία και δήλωσε τη συμπαράσταση του ίδιου και του κόμματός του σε κάθε βήμα της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Ανδρουλάκης, μάλιστα, τόνισε ότι το παραλιακό μέτωπο μπορεί να αποτελέσει «κόσμημα όλης της Ανατολικής Μεσογείου» και πως με την κατάλληλη αξιοποίηση, οι δήμοι που συγκροτούν τη Θεσσαλονίκη «θα αποκτήσουν μια δύναμη ανταγωνισμού, ανάπτυξης και καλύτερης ζωής για τους πολίτες τις επόμενες πολλές δεκαετίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αλλαγές στην αποκομιδή απορριμμάτων το τριήμερο 23-25 Μαρτίου

Διανομή τροφίμων στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD

Στο Δημαρχείο Καλαμαριάς οι μαθητές που κατασκεύασαν ρομποτικό σύστημα για το «Σύνδρομο Ξεχασμένου Παιδιού»